• 11May

  Moderne teknologi har gitt norske boliger en rekke muligheter til alternativ oppvarming og det er ikke nå lenger gitt at man bruker tradisjonelle metoder som for eksempel elektriske ovner eller varmekabler for å varme opp huset. Det er mye spennende på markedet, og hvis man er klok i valgene kan det være mye spennende å velge mellom og dermed gode måter å spare penger på.

  Et av disse valgene er vannbåren varme, og dette er en løsning som egner seg spesielt godt i hus hvor man ikke har store åpne rom. Det betyr kort og godt at rom med åpne løsninger, slik som for eksempel arkitekttegnede boliger kanskje bør vurdere andre løsninger ettersom det er vanskelig å styre temperaturene i de forskjellige rommene ettersom det ikke er noen klare skiller mellom dem.

  Men uansett: hvis man har vannbåren varme er det viktig at man får et komplett anlegg. I det legger vi at man ikke bare fyrer varmen i huset via varmtvannstanken, for dette vil bli kostbart i hvert fall på vinterstid. Det er snakk om metoden man bruker til å varme opp selve varmtvannet i tanken, og her skal man ikke bruke ‘vanlig’ elektrisitet, men aller helst en luft-til-vann-pumpe. Denne fungerer i praksis som en vanlig luft-til-luft varmepumpe, bare med den forskjellen at varmen pumpen produserer brukes til å varme opp vannet som sendes ut i det vannbårne varmesystemet. Har man ikke dette blir det som sagt kostbart å holde varmen i gang i boligen.

  Man kan låne penger til å kjøpe en slik pumpe og å installere det kan vel koste rundt 100.000 kroner, men dette kan man ta inn i løpet av forholdsvis kort tid i forhold til vanlig oppvarming av vannet. Hvis du behøver å få mer kunnskap om lån så anbefaler vi at du klikker på lenken for å lese mer om forbrukslån – som kan være et godt valg hvis du har behov for penger til oppgradering av ditt elektriske oppvarmingsanlegg.

  Permalink

  Posted by admin @ 11:27 am